Antena 3 CNN Actualitate Inedit Adevăruri ascunse. Comportamentele care îndepărtează lumea din jur. Cum să afli cât ești de orgolios

Adevăruri ascunse. Comportamentele care îndepărtează lumea din jur. Cum să afli cât ești de orgolios

Adevăruri ascunse. Comportamentele care îndepărtează lumea din jur. Cum să afli cât ești de orgolios
20 Apr 2019   •   19:01

Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au vorbit, sâmbătă, la ”Adevăruri ascunse”, despre comportamentele și trăsăturile de caracter care îi îndepărtează pe cei din jur.

Egoismul - când construim o relație, trebuie să îi lăsăm și pe ceilalți să aibă dreptul la o părere. Părerea noastră nu este cea mai dintre cele. Trebuie să dăruim câte o bucățică din noi.

”Mulți dintre egoiști sunt și orgolioși, sunt perfecționiști, cinici. Vin la pachet. Au din toate câte un pic” spune Lidia Fecioru.

Orgoliul - este o prelungire a egoismului, o extensie a acestuia.

”Poate fi și pozitiv, dar și negativ. Dacă iese în evidență prin niște adevăruri, ca parte pozitivă, este un orgoliu măsurat. Când e nemăsurat... Întindeți degetul mic de celelalte. Cât e de depărtat. Ăsta e orgoliul omului. Omul fără orgoliu este o nulitate” a explicat Mihai Voropchievici.

Perfecționismul - tiparele pe care le repeți mereu acolo conduc. Să recunoaștem atunci când greșim, nimeni nu e perfect.

Cinismul - avem tendința să formulăm concluzii. 

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close