Antena 3 CNN Life Leacul zilei, cu Lidia Fecioru. "Picăturile sunt foarte bune pentru tot ce înseamnă vertijuri, amețeli"

Leacul zilei, cu Lidia Fecioru. "Picăturile sunt foarte bune pentru tot ce înseamnă vertijuri, amețeli"

Lidia Fecioru a explicat ”Leacul zilei” la Antena3.ro. Bioenergoterapeutul ne-a spus ce putem face în caz că avem amețeli.

Leacul zilei, cu Lidia Fecioru. "Picăturile sunt foarte bune pentru tot ce înseamnă vertijuri, amețeli"
de Andreea Cigolea    |    17 Noi 2020   •   10:00

Lidia Fecioru ne-a dat o rețetă simplă care conține usturoi, alcool și propolis. Putem lua această tinctură de 3 ori pe zi, înainte de masă.

”Leacul e foarte simplu pentru cei care au gălăgie în cap, amețeli și au un șuierat în urechi, pierderi de echilibru și împotriva îmbătrânirii creierului.

Rețeta e foarte simplă: se iau 100 de grame de usturoi pe care îl dăm prin mașina de tocat, punem într-un borcan, apoi punem vodka deasupra sau spirt/alcool 40 de grade, 50 grame de miere și 30 miligrame de tinctură de propolis de 20%. 

Toate le punem 10 zile la întuneric, într-un borcan, amestecate bine. Se iau câte 10 picături de 3 ori pe zi cu jumătate de oră înainte de masă. Se poate prelungi până la 3 luni, cu pauză. Sunt foarte bune pentru tot ce înseamnă vertijuri, amețeli. E o rețetă foarte simplă!” a spus Lidia pentru Antena 3. 

Proprietatile medicale ale usturoiului

Usturoiul este unul dintre cele mai utilizate și mai cercetate condimente. Mii de studii au fost intreprinse cu privire la usturoi și alicină, precum și asupra efectelor sale asupra sistemului cardiovascular, asupra infecțiilor, asupra  sistemul respirator, a zahăr din sânge și multe altele.

Alimentatia cu usturoi

Usturoiul nu este consumat în cantități mari. Cățeii  de usturoi conțin cantități echitabile de mangan, un mineral important pentru metabolismul carbohidraților, avand si un rol esential în  absorbția calciului, precum și pentru ajustarea regularizării zahărului din sânge.

Acestia sunt, de asemenea, o sursă adecvată de vitamină B6 (piridoxină), care joacă un rol-cheie în dezvoltarea și funcționarea normală a creierului, contribuind la producerea de serotonină și norepinefrină, doi hormoni ce influențează starea de dispoziție, care împreună cu melatonina, ajută la reglarea ceasul biologic al corpului.

Această vitamină este necesară pentru absorbția adecvată a vitaminei B12, are un rol esențial asupra producției de celule roșii și susține imunitatea.

Usturoiul oferă in cantități mai mici, multe alte substanțe nutritive, în special vitamina C (acidul ascorbic) și B1 (tiamina), dar și mineralele precum cuprul și seleniul.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close