Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Scandal de amploare în campania electorală! Consilier PNL, sancționat cu o amendă ridicolă

Scandal de amploare în campania electorală! Consilier PNL, sancționat cu o amendă ridicolă

Scandal de amploare în campania electorală. Un consilier PNL a fost sancționat cu o amendă ridicolă după ce a încălcat mai multe reguli, inclusiv măsurile sanitare, folosind copii pentru promovarea partidului și punându-i în pericol în plină pandemie.

Scandal de amploare în campania electorală! Consilier PNL, sancționat cu o amendă ridicolă
de Maria Teodorescu    |    13 Aug 2020   •   22:45

Bebe Tauru, consilier local al PNL în comuna gorjeană Urdari, a fost amendat joi pentru că a folosit copii în campania electorală, acest lucru fiind complet interzis: ”Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă”.

Scandal de amploare în campania electorală! Consilier PNL, sancționat cu o amendă ridicolă

Consilierul PNL a postat pe pagina sa mai multe imagini în care copiii stau foarte aproape unii de alții, în plină pandemie, fără să poarte măști sau să respecte distanțarea socială.

Pentru a masca interdicția flagrantă, consilierul PNL a încadrat acțiunea la care participau zeci de copii echipați în culorile partidului sub pretextul promovării sportului și al mișcării în aer liber. Chiar și așa, grupul de tineri era mai mare de 10 persoane, copiii nu purtau măști și nici nu păstrau distanța socială, astfel că polițiștii l-au sancționat pe consilier. Amenda primită de Bebe Tauru este, în schimb, ridicolă.

”În urma verificărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Rovinari, un bărbat de 46 de ani, din comuna Urdari, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020, întrucât la data de 12 august a.c. a încălcat prevederile legale privind desfășurarea în aer liver a activităților recreativ-sportive, organizând un grup mai mare de 10 persoane care s-au deplasat cu ajutorul bicicletelor, pe raza localității Urdari, fără respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Polițiștii s-au sesizat după ce consilierul a urcat imaginile pe Facebook, după care le-a șters.

×
Subiecte în articol: PNL consilier amenda
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close