Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Un candidat susţinut de USR-PLUS este ghinionistul zilei. A pierdut fotoliul de primar la un singur vot

Un candidat susţinut de USR-PLUS este ghinionistul zilei. A pierdut fotoliul de primar la un singur vot

Departajare la limită într-o comună din Vrancea, acolo unde diferenţa dintre primii doi clasaţi a fost cea minimă - un singur vot. Pe parcursul zilei, la număratoarea voturilor, câştigătorul se schimba de la o oră la alta, iar ambii candidaţi au aşteptat cu sufletul la gură verificarea ultimului buletin de vot.

Un candidat susţinut de USR-PLUS este ghinionistul zilei. A pierdut fotoliul de primar la un singur vot
de Cristi Popovici    |    29 Sep 2020   •   00:00

Alegerile din acest an vor fi unele de neuitat pentru candidaţii din comuna Moviliţa, judeţul Vrancea. Cele mai mari şanse le aveau, înaintea votului, primarul în exerciţiu, Corneliu Cristian de la PNL şi secretarul comunei, Costel Seciu, un independent susţinut de USR-PLUS.

După închiderea urnelor şi după începerea numărătorii paralele, candidatul susţinut de USR-PLUS avea un avans de câteva zeci de voturi. 

Cu fiecare oră şi cu fiecare buletin de vot verificat, scorul dintre cei doi se egaliza. La un moment dat, aceştia aveau chiar acelaşi număr de voturi.

În cele din urmă, câştigătorul a fost ales după deschiderea ultimului buletin de vot, iar acesta nu a fost candidatul independent, Costel Seciu.

Aşadar, primarul în exerciţiu Corneliu Cristian a reuşit, cu cea mai mică diferenţă posibilă, un vot, să îşi adjudece pentru a cincea oară mandatul de primar din Moviliţa. Scorul final, la voturi, a fost de 480 la 479 pentru candidatul PNL.

×
Subiecte în articol: Vrancea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close