x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX

Fii alături de noi!

Proiect de lege: Autoturismele înmatriculate în Bulgaria vor putea circula numai 90 de zile pe an în România

de Observator   •   13 Iul 2011   •   21:16
Proiect de lege: Autoturismele înmatriculate în Bulgaria vor putea circula numai 90 de zile pe an în România 310
Foto: olavsplates.com
Lovitură grea pentru cei care-şi înmatriculează maşinile în Bulgaria, încercând să scape de taxa auto de la noi. Ar putea să circule în România doar 90 de zile într-un an. Deocamdată ideea este la stadiul de proiect, dar s-ar putea transforma cât de curând în lege.

Marc Vornicu are o firmă în Bulgaria şi înmatriculează maşini pentru cetăţeni români. Încheie un contract de comodat cu clientul care-i permite acestuia să circule cu maşina pe teritoriul României. Taxele din Bulgaria sunt mult mai mici, iar Marc a pornit afacerea tocmai ca să plătească mai puţin pentru propria maşină. 

În România, taxa pentru o maşină este 2.500 de euro. Iar în Bulgaria se plăteşte până în 300 de euro. Şi impozitul e mai mic acolo. 70 de euro în timp ce în România este de 7-8 ori mai mare. Afacerea lui Marc merge bine  - înmatriculează aproximativ patru maşini pe lună.

Înmatricularea unui Ford Escort, din 1997 costă la noi peste 2.300 de euro. În Bulgaria, costurile variază între 400 şi 600 de euro.

Aşa se face că şoselele din România sunt pline cu maşini cu numere de Bulgaria. Câteva mii, spun autorităţile. 

Proiectul a fost formulat astfel încât să nu îngrădească dreptul la libera circulaţie. Şi dacă se va transforma în lege, ar putea reglementa crearea unei evidenţe a autoturismelor înmatriculate în alte ţări şi care circulă în România.
   
poza

Actualitate

Sinteza Zilei. Ministerul Sănătății va returna 500 de milioane de lei

Peste 100 de milioane de euro vor fi returnați de Ministerul Sănătății către bugetul de stat, după ce această sumă nu a fost distribuită spitalelor. Informația a fost prezentată joi, la ”Sinteza...

27 Oct 2016  •  22:57

poza

Show

Jojo, o graviduță sexy. Ce i-a spus Monica Anghel când a văzut-o îmbrăcată așa

Jojo, o graviduță sexy, deși mai are foarte puțin până va aduce pe lume cel de-al doilea copil al său. Vedeta a fost prezentă joi  seară la un eveniment monden, așa că a ales o ținută pe măsură. ...

27 Oct 2016  •  20:21

sati