x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Unul din şoferii accidentului din Tulcea NU avea permis! Răniţii se află în stare foarte gravă

de L.D.   •   O.P.   •   10 Aug 2012   •   16:06
Unul din şoferii accidentului din Tulcea NU avea permis! Răniţii se află în stare foarte gravă  442
Foto: Mediafax/ Ciprian Sterian
UPDATE 16:04 - Copilul de patru ani victimă a accidentului de la Tulcea este în stare gravă, a declarat dr. Alexandru Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă 'Bagdasar Arseni'.
   
'A fost operat pentru ruptură de splină şi ruptură de ficat şi are şi traumatism cranian grav. Se află acum la Terapie Intensivă', a precizat medicul.
   
Femeia de 34 de ani victimă a aceluiaşi accident are luxaţii cervicale, traumatism coloană vertebrală cervicală, cu fractură C6 şi va fi operată, a adăugat medicul.
   
Cei doi bărbaţi aflaţi la Spitalul Universitar sunt la Terapie Intensivă, în aceeaşi stare, a declarat  dr. Leonard Grecescu, purtătorul de cuvânt al unităţii.

Unul dintre elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care a decolat de la Tulcea vineri dimineaţă, în jurul orei 7.55, a adus în Capitală trei dintre răniţii în accident, respectiv o femeie cu fractură cervicală şi doi bărbaţi, în comă, intubaţi.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo în jurul orei 9.00, răniţii urmând să fie duşi la spital.

IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI:


Celălalt elicopter al MAI, care a decolat de la Tulcea la ora 7.25, a transportat la Bucureşti un copil de cinci ani rănit grav în accident. Elicopterul a aterizat în jurul orei 8.30, în zona Apărătorii Patriei, la Detaşamentul de Pompieri, de unde copilul rănit a fost preluat cu o ambulanţă şi dus la Spitalul Bagdasar-Arseni. Copilul este în comă, ventilat mecanic, având traumatisme cranian şi toracic.

 Unul dintre şoferii implicaţi în accidentul rutier din judeţul Tulcea, soldat cu moartea a şapte persoane şi rănirea altor opt, nu avea permis de conducere, au stabilit poliţiştii tulceni.

Vă reamintim că şapte persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident petrecut, joi seară, pe DN 22, în dreptul localităţii tulcene Cataloi, iar opt au fost rănite, patru dintre răniţi urmând să fie transportaţi în următoarele 30 de minute cu două elicoptere la Bucureşti.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Tulcea, unde au fost transportate nouă persoane rănite, în urma accidentului şi-au pierdut viaţa şapte persoane, dintre care şase au fost găsite moarte la locul accidentului, iar a şaptea a murit la spital, având hemoragie internă, cu ruptură de rinichi şi ficat şi murind în timpul intervenţiei chirurgicale."La Spitalul Judeţean Tulcea au fost aduse nouă persoane rănite, din care patru în comă, între acestea fiind un copil de cinci ani şi o femeie cu fractură cervicală C 6 şi C7. Aceştia doi din urmă, împreună cu alţi doi bărbaţi ale căror nume nu le ştim deocamdată, cu vârste de aproximativ 20-30 de ani, în comă, intubaţi, din care unul în stare mai gravă, vor fi duşi cu elicopterele la spitale din Bucureşti, respectiv la Bagdasar Arseni şi la Spitalul Municipal", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Tulcea, dr. Zaharcu Neviser.

Potrivit aceleiaşi surse, în accident a mai fost rănit un copil în vârstă de zece ani, care are traumatism cerebral grav şi este tot în comă. Potrivit informaţiilor de la faţa locului, în accident au fost implicate trei maşini foarte puternice, două Audi A 6 şi un BMW, din primele date reieşind că accidentul s-a petrecut din cauza vitezei excesive. În urma accidentului, una dintre maşini s-a rupt în două, o parte luând foc.

Primele informaţii arată că două din cele trei maşini ar fi făcut întrecere pe o stradă des folosită de amatorii de viteză, în timp ce a treia maşină se îndrepta spre Tulcea, ocupanţii acesteia urmând să ia parte la o nuntă.

sati