Antena 3 CNN Be EU Cine este Roberta Metsola, noul preşedinte al Parlamentului European

Cine este Roberta Metsola, noul preşedinte al Parlamentului European

Sabina Iosub a prezentat, miercuri seara, la Antena 3, în emisiunea Be EU Info, principalele noutăți din Parlamentul European. Roberta Metsola, europarlamentar PPE din Malta, a câștigat alegerile încă din primul tur de scrutin, unde a primit o majoritate absolută de 458 voturi din 690 voturi exprimate.

Cine este Roberta Metsola, noul preşedinte al Parlamentului European
Sursa foto: Roberta Metsola/Facebook
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2022   •   12:38

Patru candidați s-au înscris în cursă: Sira Rego, din Spania, - reprezentând Stânga, suedeza Alice Bah Kuhnke - din partea verzilor, malteza Roberta Metsola - din partea PPE și polonezul Kosma Zlotowski din partea ECR. Acesta din urmă și-a retras candidatura chiar în dimineața alegerilor.

Născută în Malta în 1979, Roberta Metsola este deputată în Parlamentul European din 2013 încoace și este acum cel mai tânăr președinte ales al Parlamentului European.

În noiembrie 2020 a fost aleasă prim-vicepreședintă a Parlamentului și a fost președintă în exercițiu a Parlamentului după decesul președintelui Sassoli la 11 ianuarie 2022.

Este a treia femeie președintă a Parlamentului European, după Simone Veil și Nicole Fontaine.

Roberta Metsola va conduce Parlamentul în a doua jumătate a actualei legislaturi, până la constituirea un nou Parlament în urma alegerilor europene din 2024.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close