Antena 3 CNN Be EU Be EU. Zi crucială: Viitorul Uniunii Europene se decide. S-a adoptat declarația de la Sibiu

Be EU. Zi crucială: Viitorul Uniunii Europene se decide. S-a adoptat declarația de la Sibiu

Be EU. Zi crucială: Viitorul Uniunii Europene se decide. S-a adoptat declarația de la Sibiu
09 Mai 2019   •   15:20

UPDATE Cei 27 de membrii au adoptat Declarația de la Sibiu.

Țara noastră, prin orașul Sibiu, a devenit astăzi centrul și capitala politică a Uniunii Europene.

Declarația conține zece angajamente printre care o singură Europă, uniți la bine și la greu, protejarea democrației și a statului de drept și apărarea unei singure Europe.

----------------------------

Cei 27 de lideri europeni au fost primiți cu aplauze de români.  Aceștia s-au strâns la fotografia de grup și s-au îndreptat către mulțime, pentru a da mâna cu aceștia.

Klaus Iohannis este alături de președintele Franței, Emmanuel Macron.

----------------------------

Invitaţii de la Summitul de la Sibiu ajung în Piaţa Mare, unde sunt întâmpinaţi de președintele României, Klaus Iohannis.

Vorbim despre 27 de şefi de stat şi de guvern, printre care cancelarul german Angela Merkel şi președintele Franței, Emmanuel Macron.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Summitul de la Sibiu.

----------------------------

Sibiul este joi capitala Europei.

Joi, 27 de şefi de stat sau de guverne şi peste 400 de invitaţi de rang înalt dezbat viitorul Uniunii Europene la Summitul informal de la Sibiu.

Aici se va creiona modul în care ar trebuie să arate Uniunea Europenă în următorii ani, cu accent pe Agenda Strategica a Uniunii pentru perioada 2019-2024.

Cei 27 de lideri europeni urmează să adopte o declaraţie cu privire la viitorul Uniunii Europene. 

„Cei 27 de lideri împreună cu președintele Klaus Iohannis, vor intra în clădirea Primăriei, unde este amenajată sala pentru Consiliul European.

O discuție informală pe agenda 2019-2024 ce va fi adoptată abia în iunie. Declarația de la Sbiu, va fi punctată în zece puncte prin care statele din Uniunea Europeană, cele 27 ce vor rămâne după Brexit își reafirmă susținerea reciprocă”, a declarat jurnalista Antena 3, Sabina Iosub.

„Ceea ce se întâmplă astăzi la Sibiu este un moment de ancoră europeană și aproape toți membrii Uniunii Europene își doresc o reîntărire a mesajului proeuropean cu doar câteva zile înainte de alegerile Europarlamentare”, a declarat jurnalistul Antena 3, Radu Tudor.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close