Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Preşedintele Eurogrup: Uniunea Europeană va fi singură în următorii ani!

Preşedintele Eurogrup: Uniunea Europeană va fi singură în următorii ani!

Preşedintele Eurogrup: Uniunea Europeană va fi singură în următorii ani!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Ian 2017   •   19:24

Preşedintele Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat joi că Uniunea Europeană ar urma să fie 'singură în următorii ani', în contextul în care Donald Trump a devenit preşedinte al SUA, ceea ce ar putea fi 'un lucru bun', transmit agențiile internaționale de presă, potrivit Agerpres.

Favorabil Brexit-ului şi critic la adresa NATO, Donald Trump pare decis să ducă o politică protecţionistă şi naţionalistă, care îl îndepărtează de aliatul său european.

"Am ajuns la concluzia că vom fi singuri în următorii ani, ceea ce poate fi un lucru bun", a declarat Dijsselbloem la Bruxelles, înaintea unei reuniuni a Eurogrupului, organ informal care îi regrupează pe cei 19 miniştri de finanţe din zona euro.

"Poate că este ceea ce avea nevoie Europa pentru a lucra cu adevărat împreună într-un mod mai bun şi mai productiv pentru a-şi rezolva propriile probleme, pentru a-şi întări balanţa economică şi situaţia privind apărarea. Acum totul depinde de noi", a adăugat el.

Donald Trump se va întâlni vineri la Washington cu premierul britanic Theresa May, primul lider străin cu care are o întrevedere, pentru a discuta despre viitorul relaţiilor comerciale între cele două ţări.

"Există o nouă situaţie în privinţa SUA pe care trebuie să o urmărim cu multă vigilenţă şi atenţie", a afirmat la rândul său joi comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici.

"Există un nou preşedinte cu opţiuni politice care sunt puse în practică rapid, iar unele dintre ele confirmă, de exemplu, o tendinţă naţionalistă, o tendinţă protecţionistă", a adăugat el.

Însă europenii şi americanii "sunt aliaţi, prieteni şi vor rămâne în continuare", a subliniat Moscovici.

×
Subiecte în articol: NATO Donald Trump
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close