x close

1 din 3 milioane de oameni suferă de o boală pe care medicii nu o credeau reală. Vezi cum se manifestă

de L.D.    |    24 Feb 2012   •   11:39
1 din 3 milioane de oameni suferă de o boală pe care medicii nu o credeau reală. Vezi cum se manifestă foto: whatsondalian.com

Chrissie Augrandjean, din Clacton, Essex, este o şcolăriţă care trebuie să mănânce dublul greutăţii sale în făină de porumb în fiecare an pentru a supravieţui.

Acesta este doar unul din sutele de copii care suferă de boala stocării glicogenului. Tulburarea aduce organismul în imposibilitatea de a elibera glucoza de la ficat, cea care funizează energia.

Nu există tratament momentan pentru această boală, aşa că singurul remediu este ca fata să mănânce 250 de grame de făină de porumb pe zi, echivalentul a 91 de kg pe an, aproape de două ori greutatea acesteia. 

Amidonul din făina de porumb eliberează încet energie pe tot timpul zilei, împiedicând-o pe Chrissie să intre în comă, sau să sufere leziuni ale ficatului.  Aşa că fata amestecă pulberea cu apă şi o bea pur şi simplu.

Chrissie a fost diagnosticată acum 3 ani, când a ajuns la secţia de urgenţă cu dureri foarte mari. Medicii care au preluat-o i-au găsit ficatul mărit cu aproape 6 cm, ceea ce i-a făcut să meargă cu gândul la boala de stocare a glicogenului.

Această boală afectează unul din 3,000,000 de persoane şi a fost foarte greu depistată de medici.

Timp de 3 ani, fata a fost hrănită doar printr-un tub gastric, până ce doctorii au fost siguri că ea se poate hrăni singură cu făină de porumb.

Aceasta îşi ia doza de "medicament" la ora 8,00, la ora 15,00, la ora 20,00 şi încă una la ora 02,00 noaptea.

Chrissie va trebui să continue cu acest tratament pentru tot restul vieţii.

Parteneri
Parteneri
sati