A fost pedepsită de conducerea școlii pentru felul în care a mers îmbrăcată la ore. Cum arăta tânăra

08 Iun 2016   •   18:22
A fost pedepsită de conducerea școlii pentru felul în care a mers îmbrăcată la ore. Cum arăta tânăra Galerie foto (3) Facebook

Kaitlyn Juvik, o elevă din SUA, a fost chemată la direcțiune după un coleg de-al ei s-a plâns că bluza pe care o poartă îl face să se simtă ”inconfortabil”. După ce eleva a fost sancționată de conducerea școlii, mai multe colege au început să protesteze.

Adolescenta este elevă a Liceului Helena din Montana. Purta o bluză neagră, care îi lăsa la vedere un umăr, însă nu era transparentă sau indecentă, susține tânăra. Cel sau cea care a reclamat-o la conducerea școlii a fost deranjat de faptul că aceasta nu purta sutien, scrie The Mirror.

Chemată la direcțiune, lui Kaitlyn i s-a spus să se ”acopere”.

”Este greșit... Cât timp ești acoperită și nu se vede practic nimic, fetele nu ar trebui să fie obligate să poarte sutien”, susține adolescenta.

Ca să-și arate solidaritatea, o parte din colegele tinerei și-au dat sutienele jos înainte de a intra la cursuri. S-a întâmplat vinerea trecută. Iar colegii de sex masculin plănuiesc să se alăture protestului purtând sutiene peste tricouri.

Într-o postare pe Facebook, Kaitlyn susține că trebuia să se uiți foarte atent ca să observi că nu purta sutien.

Directorul școlii a spus că eleva nu a fost pedepsită pentru că nu purta sutien, ci pentru că cineva s-a plâns că îl făcea să se simtă inconfortabil.

Elevii au creat și o pagină de Facebook de protest, care a strâns peste 1.000 de like-uri deja.

Mama elevei a spus că susține 100% protestul și că este alături de fiica ei.

Parteneri
x close