A fost răpită și ținută 7 ani într-un coșciug. Cum a reușit să supraviețuiască

12 Sep 2016   •   16:16
A fost răpită și ținută 7 ani într-un coșciug. Cum a reușit să supraviețuiască

Un caz cutremurător a fost relatat de curâd în ediția online a publicației britanice The Mirror.

Colleen Stan avea 20 de ani când a fost violată, torturată și sechestrată timp de șapte ani. Coșmarul a început după ce fata s-a urcat în mașina soților Cameron și Janice Hooker pentru a ajunge la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a unei prietene.

După aproximativ o jumătate de oră de mers, Hooker a intrat cu mașina lăturalnic și i-a pus un cuțit la gât, apoi i-a pus un căluș în gură și a legat-o, iar în final a obligat-o să intre într-o cutie de lemn. Tânăra a fost ținută captivă timp de șapte ani, petrecându-și 23 de ore pe zi într-o cutie de dimensiunile unui sicriu, înainte de a reuși în cele din urmă să scape.

După 40 de ani de la momentul răpirii, femeia a dezvăluit modul în care a supraviețuit: a avut întotdeauna puterea de a gândi pozitiv pentru ca să supraviețuiască, concentrându-se pe amintirile fericite alături de cei dragi din familie.

„Am învățat că pot merge oriunde cu ajutorul gândurilor. Trebuie doar să te sustragi de la situația reală în care ești implicat și să te duci cu gândul în altă în altă parte, într-un loc plăcut, înconjurată de oamenii care te iubesc și te prețuiesc. Orice te face fericit”.

Coșmarul a durat până în august 1984, când Janice Hooker a ajutat-o să evadeze și de asemenea a depus mărturie împotriva soțului ei.

Cazul femeii a devenit subiectul filmului "Girl in The Box".

 

Parteneri
x close