x close

A găsit un obiect bizar în pădure și l-a dus la grădiniță să-l arate și colegilor. Educatoarele au evacuat de urgență clădirea!

de A.M.P    |    05 Iul 2017   •   18:44
A găsit un obiect bizar în pădure și l-a dus la grădiniță să-l arate și colegilor. Educatoarele au evacuat de urgență clădirea! 482 Foto: pixabay.com

Un copil a provocat stupoare miercuri în Germania, aducând la grădiniţa sa o bombă din Al Doilea Război Mondial găsită într-o pădure şi determinând poliţia locală să evacueze clădirea, scrie Agerpres.

Băieţelul a descoperit această bombă incendiară în timpul unei plimbări în pădurea de lângă oraşul Darmstadt din landul Hessa, în centrul Germaniei, înainte de a o aduce cu el la grădiniţă. 

Imediat ce 'obiectul străin' a fost observat pe o etajeră, educatoarele au alertat poliţia 'şi s-au retras cu copiii pe un teren de joacă mai îndepărtat' în aşteptarea echipelor de salvare, a precizat poliţia, care nu a putut oferi mai multe detalii cu privire la vârsta sau sexul copilului. 

Serviciile de deminare au sosit rapid la faţa locului şi au putut transporta bomba în siguranţă, permiţând reîntoarcerea copiilor în clădire. 

Dat fiind că în Al Doilea Război Mondial pe teritoriul Germaniei au avut loc bombardamente intense ale aliaţilor, serviciile de deminare germane sunt nevoite să neutralizeze în mod regulat bombe şi obuze rămase din acea epocă, excavate de pe şantiere de construcţii, în păduri, pe câmpuri sau chiar în grădini. 

Cea mai mare evacuare cauzată de o astfel de deminare a avut loc în decembrie 2016, când 54.000 de persoane au trebuit să-şi evacueze locuinţele în Augsbourg, în sudul ţării. 

În mai, 50.000 de persoane au fost evacuate la Hanovra, în nord, în timpul neutralizării a trei bombe britanice.

Citeşte mai multe despre:

razboi gradinita Germania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati