A luat o pungă de gunoi, i-a făcut o gaură și s-a uitat prin ea la Soare. Șocant ce a pățit bărbatul. Acum urlă de durere

24 Aug 2017   •   16:48
A luat o pungă de gunoi, i-a făcut o gaură și s-a uitat prin ea la Soare. Șocant ce a pățit bărbatul. Acum urlă de durere

Clipe cumplite pentru un bărbat. Decizia neinspirată pe care a luat-o bărbatul l-a lăsat cu sechele pe viață, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de recuperare completă.

Un bărbat s-a prezentat la un spital din New York City cu probleme la nivelul retinei după ce a crezut că poate urmări în siguranță eclipsa de soare printr-o gaură pe care a făcut-o într-o pungă de gunoi, notează Agerpres.

Majoritatea indiciilor arată, însă, că cea mai mare parte a americanilor a urmat sfaturile specialiștilor potrivit cărora nu este niciodată indicat să se privească direct spre soare fără protecție specială pentru ochi, chiar și atunci când astrul cel mai luminos este acoperit în mare parte de Lună, așa cum s-a întâmplat în timpul eclipsei de luni, urmărită de zeci de milioane de americani.

Expunerea directă la radiațiile ultraviolete ale soarelui, chiar și pentru o fracțiune de minut, poate deteriora celulele fotoreceptoare. Simptomele — unghiuri moarte și vedere încețoșată — sunt percepute în câteva ore de la expunere. În cazurile care nu sunt grave, retina se poate vindeca de la sine, însă procesul poate dura câteva luni.

Parteneri
x close