A murit după ce a încercat un produs pe care îl folsesc toate femeile. I se poate întâmpla oricui, în orice moment

23 Sep 2015   •   20:15
A murit după ce a încercat un produs pe care îl folsesc toate femeile. I se poate întâmpla oricui, în orice moment

Jemma-Louise Roberts, în vârstă de 13 ani, a încetat din viață în luna martie a anului trecut după ce a folosit un tampon. Acum, într-o încercarea de a informa populația despre acest subiect, mama fetei s-a decis să vorbească despre durerea prin care a trecut.

Jemma era înotătoare de performanță și pasionată de ceea ce făcea. Pentru a se putea antrena și în timpul menstruației, adolescenta s-a hotătât să folosească tampoane. Însă această decizie a fost și cea care i-a adus sfârșitul. Fata a murit, după ce a dezvoltat o infecție care poartă numele de sindromul de șoc toxic. Acesta este cauzat de o bacterie aparent inofensivă, care trăiește pe pielea noastră. Odată intrată în sânge însă, afectează organele vitale și poate cauza decesul.

”Sindromul șocului toxic era dezbătut intens în anii 1980, însă astăzi nimeni nu mai vorbește despre asta. Dacă cineva care citește acest mesaj este salvat, a meritat să vorbesc. Soțul meu nu auzise de această infecție. Paiunea ei era să-i învețe să înoate pe cei mici. Zâbea tot timpul și mereu era dispusă să-i ajute pe alții”, a povestit, îndurerată, mama fetei.

Familia lui Jemma a strâns 33.000 de lire sterline până acum, pe care i-a donat spitalului unde adolescenta a fost internată.Parteneri
x close