A murit pentru că îşi îmbrăţişa tatăl în fiecare seară, în copilărie. Cazul care i-a uluit pe medici

de L.D.    |    30 Mar 2012   •   11:05
A murit pentru că îşi îmbrăţişa tatăl în fiecare seară, în copilărie. Cazul care i-a uluit pe medici foto: dailymail.co.uk
Annete Bhatti, mamă a doi copii, a murit de cancer deoarece în copilărie obişnuia să îşi îmbrăţişeze tatăl, muncitor la un şantier naval, ori de câte ori acesta se întorcea de la muncă.

Annete Bhatti, de 49 de ani, o ajuta de asemenea pe mama ei să îi scuture şi să îi spele uniforma tatălui, acum mai bine de 40 de ani.

Pe atunci, ei nu ştiau că particulele de azbest din salopetă le poate aduce moartea.

Annete, ofiţer de locuinţe, a fost diagnosticată cu mezoteliom în iunie, 2010. O lună mai târziu, s-a căsătorit cu partenerul ei, Bal Bhatti. După numai 18 luni, în decembrie anul trecut, a pierdut bătălia cu groaznica boală.Moartea ei l-a lăsat pa tatăl acesteia, acum pensionar, devastat şi de neconsolat.

Mezoteliomul este de obicei asociat cu persoanele de peste 50 de ani, care lucrează deseori la şantiere navale.

Tatăl femeii, Lawrence Ramplee, a fost expus azbestului în timp ce lucra la un şantier naval din Eastleigh, Hampshire. Mai târziu, a continuat să fie expus la această substanţă otrăvitoare în timp ce se ocupa cu reparaţiile navelor, pe când Anette ara doar un copil.

Munca tatălui ei includea tăierea a 10 foi ondulate de azbest pe zi, iar acesta venea cu hainele îmbibate cu particule de azbest. Acasă, fetiţa îl îmbrăţişa de fiecare dată, după care o ajute pe mama sa să spele hainele, deoarece şi acesta era foarte bolnavă, suferind tot cu plămânii. 40 de ani mai târziu, efectele acestor mici particule de azbest s-au făcut vizibile.

x close