x close

Adoarme şi nu se mai trezeşte cu zilele. Drama unei românce de 13 ani

de D.D.    |    29 Feb 2012   •   18:30
Adoarme şi nu se mai trezeşte cu zilele. Drama unei românce de 13 ani  407 Foto: superstock.com

Copilărie grea pentru o fetiţă de 13 ani, din Galaţi. Puştoaica suferă de o boală rară, care îi poate aduce moartea. Mai precis, adoarme şi nu se mai trezeşte cu zilele. Există un tratament pentru ea, dar nu se poate face decât în străinătate şi costă mult peste posibilităţile părinţilor.

Nu pare să aibă o problemă. Totuşi, de un an şi jumătate, Cristiana duce o luptă teribilă şi greu de înţeles pentru cei mai mulţi dintre noi. Suferă de hipersomnie. Mai precis, adoarme oricând, oriunde. Şi cu greu mai poate fi trezită. Iar problemele nu se opresc aici.

Atunci părinţii au dus-o într-un suflet la spital. Nu ştiau ce se întâmplă cu copilul lor. Fata s-a trezit abia după trei zile. Medicii au pus diagnosticul după care au îndrumat-o pe mamă către o clinică din Roma. Numai că tratamentul costă prea mult pentru posibilităţile celor doi părinţi.

Din octombrie, fetiţa urmează cursurile la domiciliu. La şcoală este imposibil să meargă. Iar ca să o împiedice să adoarmă, părinţii încearcă să îi găsească tot felul de activităţi.

Pentru asta are nevoie de tratament. Plus cazarea şi mâncarea în Italia. Costurile se ridică la peste zece mii de euro. Bani pe care părinţii Cristianei nu au de unde să îi obţină.
Citeşte mai multe despre:

somn fetita Galati boala
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati