Afiş controversat: Iosif şi Fecioara Maria în pat: ?Cuvântul lui Dumnezeu e greu de urmat" (VIDEO)

17 Dec 2009   •   16:34
Afiş controversat: Iosif şi Fecioara Maria în pat: ?Cuvântul lui Dumnezeu e greu de urmat" (VIDEO) afis

Un afiş care îi prezintă pe Iosif şi Fecioara Maria împreună în pat a stârnit controverse în Noua Zeelandă. Posterul, instalat în faţa bisericii St Matthew din Auckland, aparţine bisericii anglicane progresiste, informează AFP.

Scopul afişului, potrivit reprezentanţilor bisericii, este de a dezbate stereotipurile despre modul în care a fost conceput Iisus. Această ideea, însă, i-a scos din sărite pe catolicii conservatori care consideră că afişul este scandalos.

Afişul îi prezintă pe Iosif şi Feciorara Maria stând unul lângă altul în pat. Sfântul Iosif are o privire tristă, iar Fecioara Maria se uită spre cer. Imaginea este însoţită de următorul mesaj: "Săracul Iosif, cuvântul lui Dumnezeu este greu de urmat".

Glynn Cardy, vicarul bisericii St Matthews, susţine că afişul ar trebui să determine oamenii să discute despre istoria Crăciunului. Totuşi, dioceza catolică din Auckland a criticat cu asprime imaginea: "Potrivit tradiţiei catolice, Maria era virgină şi Iisus este fiul lui Dumnezeu, nu al lui Iosif. O astfel de imagine este lipsită de respect", a declarat Lyndsay Freer.

La numai câteva ore de la amplasare, afişul a fost vandalizat. El a fost acoperit cu vopsea maro de o persoană necunoscută.Antena3.ro

Parteneri
x close