Americanii cred că Iisus va reveni până în 2050

23 Iun 2010   •   04:25
Americanii cred că Iisus va reveni până în 2050

Peste 40 procente dintre americani cred că Iisus Hristos va revenit pe Pământ până în 2050, conform unui sondaj de opinie. Cu toate acestea, americanii sunt în mare partte optimişti în legătură cu viitorul, potrivit sondajului realizat de Pew Research Center For The People şi Revista Press/Smithsonian .

Până la jumătatea secolului, 71 la sută cred că va fi vindecat cancerul, iar 66 procente cred că membrele artificiale vor funcţiona mai bine decât cele reale, în timp ce 81% cred că PC-urile vor putea conversa precum oamenii.

Americanii se pregătesc însă şi pentru o mare criză energetică şi o planetă mai caldă. Peste jumătate, 58 procente, se tem de un nou război mondial, iar 53 la sută se aşteaptă la un atac terorist asupra SUA cu arme nucleare.

Sondajul demonstrează totuşi o cădere a optimismului general faţă de 1999, când 81 la sută dintre americani erau optimişti în legătură cu viaţa lor, iar acum numărul acestora se situează la 64 procente 

Sondajul arăta că  42 procente cred că cercetătorii vor putea spune ce gândesc oamenii scanându-le creierul,în timp ce 55 la sută susţin că aceasta nu se va întâmpla. 89 la sută cred că o femeie va fi aleasă preşedinte până la jumătatea secolului.

 41 procente cred că Iisus va reveni în următorii 40 de ani, iar 46 la sută sunt convinşi că nu, în timp ce unul din trei crede că nu mai se va putea verifica cine are dreptate întrucât un asteroid va lovi Terra.

 63 la sută anticipează dispariţia banilor de hârtie şi un procent similar consideră că în această perioadă de timp nimeni nu va mai trimite scrisori.


Antena3.ro

Parteneri
x close