Amnezie: Crede în fiecare zi că este anul 1994 şi a uitat că s-a măritat

11 Iun 2010   •   03:48
Amnezie: Crede în fiecare zi că este anul 1994 şi a uitat că s-a măritat

 

Michelle Philpots se trezeşte în fiecare zi lângă un bărbat care trebuie să o convingă că sunt căsătoriţi, iar uneori el trebuie să recurgă la albumul foto de la nunta de acum 13 ani pentru a-i reaminti datele.
Philpots suferă de o formă de amnezie în care nu are memorie pe termen scurt, începând cu 1994, iar soţul său trebuie să o convingă în fiecare zi că s-au căsătorit în 1997.
Boala a fost provocată de leziuni cerebrale suferite în urma a două accidente rutiere. Ea îşi poate aminti totul până la 1994, dar de atunci, tot ce se întâmplă într-o zi este uitat în următoarea.
Povestea acesteia este similară filmului ?50 First Dates?, din 2004, în care Adam Sandler încearcă să o cucerească pe Drew Barrymore, care are doar amintiri de doar o zi, urmare a unui accident.
Philpots foloseşte sute de bileţele şi note pe calendarul telefonului său mobil pentru a fi la curent cu întâlnirile pe care le are sau obligaţiile.
?Este ca şi cum aş trăi aceeaşi zi, în fiecare zi?, declara Philpots, care trei zile pe săptămână face muncă de voluntariat pentru persoanele cu dizabilităţi.
Philpots a suferit leziuni ale creierului în urma unui accident de motocicletă în 1985 şi un accident auto în 1990.
Antena3.ro

Parteneri
x close