Are 4 ani, 25 de DEGETE și se bucură de o celebritate ieșită din comun

de L.D.    |    30 Oct 2012   •   20:47
Are 4 ani, 25 de DEGETE și se bucură de o celebritate ieșită din comun Foto: Daily Mail

Arpan Saxena din Bhopal, India, suferă de 2 tulburări genetice rare, numite polidactilie, o tulburare care dă naștere la mai multe degete formate la mâini și la picioare și sindactilie, ceea ce duce ca degetele să fie alipite, scrie Daily Mail.

Vezi aici mai multe fotografii.

Arpan, care are 13 degete la picioare și 12 la mâini, se bucură de statutul de celebritate în Bhopal, având poza tencuită chiar pe zidurile din oraș.

”Îmi place când oamenii vin să mă vadă și să mă fotografieze”, a declarat copilul. ”Dar singurul lucru care nu îmi place este că nu pot merge mult, deoarece picioarele nu îmi încap în orice formă de pantof!”.

Tatăl său, Anil Saxena, 35 de ani, a confirmat că băiatul s-a născut inițial cu 26 de degete.

”Când s-a născut, am fost surprins să văd că avea 26 de degete la mâini și la picioare”, a spus el. ”Nu am mai auzit vreodată ca cineva să se nască cu atât de multe degete”.

În urma unui accident, Arpan a pierdut un deget când avea doar doi ani.

Cu toate că o mulțime de oameni s-au oferit să îi ajute să îl opereze pe băiat, părinții lui sunt reticenți cu privire la modul în care operația l-ar putea afecta la această vârstă.

Recordul mondial actual la cele mai multe degete este deținut de către compatriotul său indian, Akshat Saxena, un băiețel de doi ani care s-a născut cu 34 de degete la mâini și picioare.


x close