Arta, la graniţa dintre viaţă şi moarte. O britanică foloseşte cenuşa umană pentru a picta

04 Apr 2009   •   13:43
Arta, la graniţa dintre viaţă şi moarte. O britanică foloseşte cenuşa umană pentru a picta picturi

O artistă din Marea Britanie utilizează cenuşa rezultată din incinerarea oamenilor pentru a crea ?opere de artă?. Val Thompson, în vârstă de 54 de ani, susţine că fratele ei este cel care i-a dat neobişnuita idee.

Cumnata acestuia a rămas văduvă, după ce soţul ei a murit în urma unui infarct. ?Cea mai mare parte din cenuşa bărbatului a fost aruncată în grădină, însă soţia lui rămăsese cu puţină şi nu ştia ce să facă cu ea?, povesteşte Thompson.

Atunci, fratele a rugat-o să folosească cenuşa într-o pictură care să reprezinte unul dintre locurile preferate ale cuplului: plaja.

Artista s-a conformat şi a pictat nu unul, ci trei tablouri: unul pentru văduvă şi celelalte două pentru copiii cuplului.

După această întâmplare, Val Thompson a decis să-şi transfome pasiunea într-o afacere. Astfel, a luat naştere firma Ash 2 Art.

Cu toate că artista preferă să picteze peisaje, ea nu se dă în lături nici de la lucrările abstracte. Potrivit Reuters, preţul unei astfel de picturi variază între 400 şi 800 de lire sterline.

?Respect cenuşa pe care mi-o dau oamenii. Sunt conştienţă că este o parte dintr-o fiinţă pe care ei au iubit-o ?, a adăugat neobişnuita artistă.

Antena3.ro

x close