Avionul care este dat DISPĂRUT de 52 de ani. Tragedia aviatică pe care NIMENI nu o poate explica

de O.P.    |    14 Mar 2014   •   09:39
Avionul care este dat DISPĂRUT de 52 de ani. Tragedia aviatică pe care NIMENI nu o poate explica

Aeronava Boeing 777 care a disparut sâmbătă fără urmă aduce aminte de un accident petrecut în 1962, când un avion militar cu 107 persoane la bord nu a mai ajuns în Vietnam. Amplele căutari în Oceanul Pacific au fost în zadar - avionul nu a fost găsit nici până astăzi, scrie Yahoo News.

La 15 martie 1962, un aparat Lockheed cu o vechime de doar cinci ani decola de la o bază americană din California, cu destinaţia Vietnam. La bord erau 96 de pasageri şi 11 membri ai echipajului.

După penultima escală de realimentare, efectuată la Guam, echipajul s-a plâns de defecţiuni minore la sistemul de aprindere a motoarelor unu şi trei. Totuşi, aparatul a primit aviz de continuare a zborului.

Cauza dezastrului rămâne un mister

La o oră şi jumătate după ce decolase din Guam, turnul de control pierdea contactul radio cu aparatul de zbor. După alte câteva ore, specialiştii în aviaţie au venit cu varianta unei explozii în aer şi prăbuşirea imediată în Pacific, scrie New York Times.

Căutările, la care au participat 48 de avioane şi opt vase, au fost fără rezultat. Cazul din 1962 este unul dintre puţinele în care anchetatorii dezastrelor aeriene nu pot da un verdict, deorece le lipseşte proba - avionul prăbuşit.

Parteneri
x close