Avocat: Moartea prinţesei Diana are legătură cu comerţul cu arme

01 Iun 2010   •   17:49
Avocat: Moartea prinţesei Diana are legătură cu comerţul cu arme
diana

Diana, prinţesa de Wales, a fost ucisă deoarece dorea să expună mai mulţi membri de top din comerţul britanic cu arme implicaţi în vânzarea minelor, arăta un avocat.

Michael Mansfield, care îl reprezenta pe Mohamed al-Fayed în ancheta privind moartea fiului său Dodi şi a Dianei, susţine că aceasta avea un jurnal în care urma să demaşte persoanele cel mai implicate în producţia britanică de mine.
"Cred că toată lumea îşi aminteşte că ea a crescut notorietatea minelor. Toată lumea ştie că implicarea britanică în comerţul cu armament, în special mine, este şi era de un interes imens. Ea planificase diferite vizite. Fusese în Angola, şi urma a merge în Cambogia în acel an. Urma a crea un institut pentru victimele minelor?, arăta avocatul.

El a adăugat: "Un mare număr de mine au fost produse de britanici şi cred că, iar un martor care o ştia bine aşa susţine, ea avea un jurnal în care urma să expună persoanele cel mai adânc implicate în comerţul britanic cu arme. Mi se pare că aceasta nu ar fi complet străin de moartea sa."
Mansfield susţine că o cutie cu hârtii este dispărută, ce ar fi putut să conţină informaţii cruciale.
Mansfield arăta că el a considerat că accidentul de maşină din Paris în 1997 a fost "mai mult decât un accident" de când a auzit despre el. Acesta sublinia că verdictul juraţilor nu a fost ?moarte accidentală? deşi avea această opţiune. În plus amintea că "cel mai interesant lucru este că vehiculele cele mai apropiate nu erau conduse de paparazzi, ci de persoane care nu au fost niciodată identificate."
Antena3.ro

Parteneri
x close