Bătaie cu roşii pe străzile unui oraş spaniol

29 Aug 2007   •   09:04
Bătaie cu roşii pe străzile unui oraş spaniol
În oraşul spaniol Bunol are loc miercuri tradiţionala bătaie cu roşii, cunoscută drept 'La Tomatina'. În fiecare an, în ultima zi de miercuri a lunii august, în oraşul Bunol, roşiile sunt la mare căutare. Dar nu pentru bulion, ci pentru cele mai năstruşnice bătăi din câte s-au văzut. Strada centrală a micului oraş Bunol se umple de oameni veniţi nu doar din Spania ci şi din alte ţări ale lumii, care, în câteva ore, nu mai pot fi recunoscuţi.

Distracţia este gratis, iar regulile sunt puţine: este obligatoriu să striveşti roşia înainte de a o folosi ca proiectil şi nu este permisă aruncarea altor obiecte. Nu trebuie să-ţi faci griji pentru terminarea muniţiei, căci camioane încărcate cu 125.000 de kilograme de roşii patrulează prin Plaza Del Pueblo, locul de desfăşurare al 'măcelului'. Participanţii au la dispoziţie două ore, între 11.00 şi 13.00, pentru a se manifesta.

După bătălie străzile sunt inundate de un strat gros de suc de roşii, iar participanţii fac eforturi zadarnice de a-şi recunoaşte rudele sau prietenii. De îndată ce sirena anunţă finalul bătăliei, începe partea cea mai dificilă şi anume curăţarea pieţei până dispare orice urmă a masacrului. Dacă pentru cei peste 20.000 de turişti care invadează Plaza Del Pueblo La Tomatina înseamnă distracţie, nu acelaşi lucru îl simt locuitorii zonei şi proprietarii de magazine care trebuie să-şi ia măsuri de precauţie din timp.

Rompres

Parteneri
x close