Belgia de vânzare pe Internet, la 10 milioane de euro

18 Sep 2007   •   16:06
Belgia de vânzare pe Internet, la 10 milioane de euro
Site-ul de licitaţii online eBay.be a retras luni seară un anunţ prin care Belgia era scoasă la vânzare, după ce ?preţul? ajunsese deja la 10 milioane de euro la ora 17.30, a indicat purtătorul de cuvânt al eBay Peter Burin. Începând cu 15 septembrie, internauţii puteau să depună oferte de cumpărare a Belgiei, ?un regat cu trei provincii?. Vânzătorul este un fost jurnalist, Gerrit Six. El a pus ţara în vânzare pentru un preţ de pornire de un euro, însă după 26 de oferte suma ajunsese la 10 milioane de euro. În anunţ, el a precizat că Belgia poate fi cumpărată ca stat întreg, lucru pe care vânzătorul nu îl recomanda. Cele trei regiuni ale ţării, Flandra, Bruxelles şi Valonia, puteau fi cumpărate şi separat, însă cumpărătorul trebuia să ţină cont că ?datoria de stat este de 300 de milioane de euro?.

Prin acest anunţ, Gerrit Six spera să atragă un minim de atenţie. ?Această metodă funcţionează evident. Sunt în toate ziarele. 'Le Monde' a alergat după mine toată ziua pentru un interviu?, a comentat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al eBay, nu este prima dată când Belgia este scoasă la vânzare pe acest site. ?Noul anunţ este provocator şi destul de subtil?, a estimat Peter Burin.

Acest anunţ a intervenit în cea de-a 100-a zi a crizei politice care zguduie Belgia.

Rompres

Parteneri
x close