x close

Boala care transformă copiii în ZOMBI! Medicii nu o pot explica

de L.D.    |    28 Mar 2012   •   16:36
Boala care transformă copiii în ZOMBI! Medicii nu o pot explica 525 foto: worldofstock.com

O boală misterioasă face tot mai multe victime în rândul copiilor din Uganda, Sudan şi Tanzania, scrie Daily Mail.

Boala îi transformă pe copii în zombi. Primul simptom al maladiei este somnul, copiii adormind brusc, chiar dacă nu sunt obosiţi. Boala afectează copiii cu vârste între cinci şi 15 ani. Unii au murit în urma unor accidente pentru că au adormit şi au căzut în foc ori s-au înecat.

Maladia îi face pe micuţi să-şi piardă abilitatea cognitivă şi nu mai recunosc locurile şi persoanele, nici măcar pe părinţii lor. Unii au crize de epilepsie, alţii mor din cauza infecţiilor pentru că sunt malnutriţi şi slăbiţi. Crizele apar atunci când copiii primesc o mâncare care nu le este familiară sau atunci când se schimbă vremea. În nordul Ugandei, aproximativ 3.000 de copii au fost afectaţi de această boală. 

O mamă a povestit cum copiii ei, afectaţi de maladie, au crize, fiecare atac schimbându-le personalitatea. "Era sănătoasă când s-a născut. Acum, parcă nu are niciun scop", a spus Grace Lagat despre fiica ei Pauline, care are 13 ani. Grace este nevoită să-şi lege copiii când pleacă de acasă pentru ca aceştia să nu dispară sau să provoace accidente care le pot fi fatale.

Boala a ajuns în atenţia autorităţilor în 2009, însă nu se cunosc cauzele sau posibilele leacuri.


 


 

Citeşte mai multe despre:

Uganda Sudan tanzania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati