x close

Boala necruţătoare care sfidează timpul. Bărbaţii care au devenit adulţi şi au trecut din nou la stadiul de bebeluşi

de L.D.    |    01 Mai 2012   •   15:25
Boala necruţătoare care sfidează timpul. Bărbaţii care au devenit adulţi şi au trecut din nou la stadiul de bebeluşi 525 foto: metro.co.uk

Michael Clark, de 42 de ani şi fratele său Matthew Clark, de 39 de ani îşi petrec timpul uitându-se la desene animate, jucându-se cu trenuleţe şi plângând ori de câte ori ceva îi nemulţumeşte.

Potrivit thesun.co.uk, ambii fraţi au avut slujbe, au fost căsătoriţi şi au copii, însă o boală rară îi face acum să se comporte ca nişte copii.

Fraţii au început să fie îngrijiţi din nou de părinţii lor.

"Au regresat din stadiul de adulţi cu slujbe, cariere, familii în stadiul unor copii. Matthew şi-a cumpărat, acum ceva timp, un trenuleţ şi o păpuşă. Nu-l mai interesau decât lucrurile care ar interesa un bebeluş. Michael e fascinat de baloane", a povestit Anthony Clark, tatăl fraţilor.

Starea celor doi fraţi a început să se deterioreze în 2007. Michael, care lucra pentru Forţele Aeriene, şi-a pierdut slujba şi a ajuns să fie evacuat din casă, petrecând trei săptămâni pe străzi.

Abia când a fost dus la spital de asistenţii sociali, a fost diagnisticat cu leucodistrofie, o boală rară, care afectează, de obicei, bebeluşii sau copiii mici.

Leucodistrofia duce la distrugerea treptata a unei substante a sistemului nervos, mielina. Cei afectaţi de boală îşi pierd, cu timpul, funcţiile mentale. În cazul celor doi fraţi, boala îi face să se comporte, pe zi ce trece, ca nişte copii tot mai mici.

Fraţii nu mai pot vorbi, în prezent, şi au început să meargă de buşilea. Când ceva îi supără, au crize de plâns.

Povestea lor seamănă cu cea din filmul de Oscar "The Curious Case of Benjamin Button", în care un bărbat îşi începe viaţa bătrân şi pe măsură ce timpul trece întinereşte şi se transformă în copil.

Citeşte mai multe despre:

desene animate
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati