Brăţări anti-răpire în maternităţile franceze

11 Apr 2007   •   20:09
Brăţări anti-răpire în maternităţile franceze
Primele brăţări electronice au fost puse săptămâna aceasta la gleznele bebeluşilor francezi dintr-o maternitate de la periferia Parisului aleasă pentru testarea acestui dispozitiv anti-răpire. Începând de marţi, maternitatea spitalului Raincy-Montfermeil, care a cunoscut mai multe răpiri de bebeluşi în ultimii cinci ani, propune brăţara părinţilor nou-născuţilor, care pot să o accepte sau să o refuze. Pentru această maternitate unde 2.100 de femei au născut în 2006, este vorba de a preveni răpirile, schimburile de bebeluşi şi ieşirile neprogramate ale copiilor din cauza neînţelegerilor familiale, păstrând 'deschis' spitalul.

Prin acest sistem utilizat deja în ţări precum Marea Britanie, Irlanda, Australia sau Malayezia, orice atingere a brăţării, sau ieşirea pruncului dintr-un perimetru definit, activează o alarmă la postul de control al personalului, care poate să localizeze imediat bebeluşul. Dispozitivul este din plastic şi silicon, etanş şi hipoalergenic, cu o greutate de 12 grame.

La maternitatea din Montfermeil, doi bebeluşi au fost răpiţi în 2002 şi 2005, iar un al treilea a dispărut în ianuarie 2007 în braţele unei adolescente care însoţea o tânără mămică venită pentru o consultaţie.

Rompres

Parteneri
x close