Călătorie în jurul lumii cu mijloace de transport pe baza energiei umane

07 Oct 2007   •   11:26
Călătorie în jurul lumii cu mijloace de transport pe baza energiei umane
Un britanic a reuşit să facă înconjurul lumii folosind mijloace de transport care funcţionează doar pe baza energiei umane. Pentru a reuşi această performanţă britanicului i-au trebuit 13 ani. Jason Lewis a reuşit, la cei 40 de ani ai săi, să străbată toate continentele - pe bicicletă, pe skateboard, pe jos, înot sau la bordul unor ambarcaţiuni cu pedale sau vâsle. Ultimul obstacol a fost Canalul Mânecii, iar „linia de sosire” a fost meridianul Greenwich.

Aventura a început în urmă cu 13 ani, când un prieten i-a propus să pornească într-o călătorie în jurul lumii, pentru a atrage atenţia asupra problemelor ridicate de încălzirea globală. La 12 iulie 1994, cei doi au pornit să facă turul lumii, pe bicicletă, din Greenwich. Prietenul a abandonat însă călătoria, după o furtună care i-a surprins în Oceanul Atlantic. Barca în care se aflau s-a răsturnat, iar el a fost la un pas de moarte.

Lewis a fost nevoit să îşi caute de lucru, pentru că nu mai avea bani să îşi continue călătoria. A lucrat la o firmă de pompe funebre, dar şi la o crescătorie de vite. Pericole au fost la tot pasul - de la crocodili, la poliţia egipteană, care l-a crezut spion şi l-a interogat timp de 36 de ore. A avut însă multe de învăţat după această călătorie în jurul lumii parcursă în 16 etape.

Antena 3

x close