x close

Canada. O femeie este primar la 89 de ani. Conduce oraşul de peste 30 de ani (VIDEO)

26 Iun 2010   •   16:58
Canada. O femeie este primar la 89 de ani. Conduce oraşul de peste 30 de ani (VIDEO)


La vârsta la care alţii îşi plimbă nepoţii prin parc, o bătrână de 89 de ani, din Canada, se numără printre cei mai de succes politicieni ai momentului. Femeia este primarul unuia dintre cele mai bine văzute oraşe din ţară. Deşi deţine această funcţie de mai bine de trei decenii, ea spune că nici nu încape vorba de plictiseală. Mai are multe lucruri de făcut acolo şi nu ar renunţa la funcţie nici în ruptul capului.

Deşi munceşte din zori până noaptea, Hazel McCallion este neobosită. Cu greu pot angajaţii să ţină pasul cu ea. În 30 de ani de mandat, doamna primar a adus localitatea pe care o conduce pe locul şase al celor mai mari oraşe din Canada. Nu-i de mirare că a câştigat alegerile de 10 ori. Care e secretul ei?

La 89 de ani, Hazel McCallion nu stă locului o clipă. Iar atunci când timpul liber îi permite, se duce la pescuit, joacă hockey sau face plimbări lungi cu bicicleta. Nu se dă însă în lături nici de la campaniile de strângere a gunoiului din oraş şi, în timpul Jocurilor Olimpice din 2006, nu s-a ferit să alerge cu torţa.

Oraşul pe care îl conduce, Mississauga, nu a fost lovit de criza economică şi nu are nicio datorie. Cea mai mare satisfacţie a femeii este însă faptul că a reuşit să facă din oraşul său un loc în care oricine să vrea să trăiască.

Hazel McCallion plănuieşte să stea la conducerea oraşului încă mulţi ani de acum încolo. Feministă convinsă, "primăriţa" se mândreşte că 9 din cei 12 consilieri săi săi sunt femei.Sursa foto: Observator

Observator

Citeşte mai multe despre:

primar femeie datorii criza mandat pescuit Canada
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati