Candidaţii la preşedinţie suferă de vitezomanie

04 Apr 2007   •   21:00


Candidaţii la preşedinţie suferă de vitezomanie
Franţa. O revistă auto franceză i-a surprins pe unii dintre candidaţii la viitoarele alegeri prezidenţiale din Franţa depăşind viteza legală în trafic, fapt care pune într-o lumină nefavorabilă imaginea lor de cetăţeni model adoptată în lupta pentru preşedinţie. Autoturismul marca Renault al candidatului de dreapta Nicolas Sarkozy, cel care de altfel a suplimentat cu câteva sute numărul radarelor pentru detectarea şoferilor vitezomani pe autostrăzile Franţei, se află pe primul loc în topul celor mai periculoşi şoferi întocmit de revista săptămânală Auto. Maşina lui Sarkozy a fost surprinsă de radar gonind cu viteza de 130 kilometri pe oră într-o zonă în care limita superioară de viteză era de 70 kilometri pe oră.

De asemenea, de o prea mare pasiune pentru viteză se pare că se face vinovat şi liderul de extremă dreapta Jean-Marie Le Pen, un apărător autodeclarat al legii şi ordinii al cărui autoturism marca Peugeot a fost înregistrat de radar rulând cu viteza de 185 kilometri pe oră pe o autostradă unde limita de viteză este de 130 kilometri pe oră. Le Pen s-a plasat pe locul doi în acest top.

Peugeot-ul candidatului de centru Francois Bayrou a fost de asemenea surprins rulând cu 120 de kilometri pe oră într-un tunel în care viteza este limitată la 70 de kilometri pe oră. Renault-ul socialistei Segolene Royal a fost înregistrat cu viteza de 158 de kilometri pe oră, cu 48 de kilometri pe oră peste viteza maxim admisă pe respectivul sector de drum, ilegalitate ce i-a adus canidatei le preşedinţie un ''meritat'' loc patru în topul întocmit de săptămânalul Auto.

Reporterii revistei Auto au urmărit maşinile a şase candidaţi la preşedinţie timp de o lună. Conform declaraţiilor acestora, nici unul dintre politicieni nu se afla la volan, ei având şoferi personali.

Rompres

x close