Cântăreşte 25 de kilograme la 21 de ani şi mânâncă de 60 de ori pe zi (VIDEO)

29 Iun 2010   •   09:30
Cântăreşte 25 de kilograme la 21 de ani şi mânâncă de 60 de ori pe zi (VIDEO)

O tânără de 21 de ani din Statele Unite ale Americii cântăreşte numai 25 de kilograme, dar nu este anorexică. Fata suferă de o boală rară ce nu permite corpului să asimileze substanţele nutritive şi este nevoită de mănânce de aproximativ 60 de ori pe zi pentru a supravieţui.

Tânăra consumă între 5.000 şi 8.000 de calorii zilnic. ?Mă cântăresc în fiecare zi şi dacă observ că am mai pus pe mine măcar 500 de grame sunt foarte fericită?, mărturiseşte Lizzie Velasquez. ?Trebuie să mânânc la fiecare 15 minute. Consum chips-uri, ciocolată, pizza, gogoşi şi îngheţată cât e ziua de lungă. Mă întristez foarte tare atunci când oamenii spun că sunt anorexică?.

Lizzie s-a născut prematur, cu patru săptămâni mai devreme de termen. Iniţial, medicii au crezut că fată suferă de sindromul De Barsy, însă în momentul în care au observat că tânăra nu întâmpină dificultăţi de memorie, acest diagnostic a fost eliminat.

Tânăra americancă a fost consultată de mai mulţi experţi în genetică, însă nici unul dintre aceştia nu a reuşit să îi pună un diagnostic. Cazul lui Lizzie i-a fascinat pe doctorii din lumea întreagă, iar în prezent este studiat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Texas, informează The Telegraph.

?Nu putem prezice cum va evolua cazul lui Lizzie. Starea ei de sănătate pare să fie una bună, iar organele interne sunt sănătoase?, a declarat cercetătorul Abhimanyu Garg.

Foto: aboutlizzie.com

Antena3.ro

 

Parteneri
x close