Cardinal: Homosexualii ?nu vor ajunge niciodată în rai?

03 Dec 2009   •   12:31
Cardinal: Homosexualii ?nu vor ajunge niciodată în rai?
Javier Lozano Barragan

Homosexualii şi transexualii "nu vor intra niciodată în împărăţia cerului ", declara un cardinalul romano-catolic Javier Lozano Barragan. Aceasta arăta că deşi biserica priveşte homosexualitatea ca fiind "o insultă adusă lui Dumnezeu", aceasta nu justifică discriminarea contra homosexualilor şi transsexualilor .

"Transexualii şi homosexualii nu vor intra niciodată în împărăţia cerului şi nu sunt eu cel care spune asta, ci Sfântul Pavel," declara cardinalul, citat de agenţia de presă Ansa

"Oamenii nu se nasc homosexuali, ci devin homosexuali, din diferite motive: chestiuni de educaţie sau deoarece nu şi-au dezvoltat identitatea în timpul adolescenţei. Ar putea să nu fie greşeala lor, dar acţionarea contra naturii şi demnităţii corpului uman este o insultă adusă lui Dumnezeu" .

Barragan, fost şef al Consiliului Vaticanului pentru Asistenţa pastorală a angajaţilor din Sănătate, a citat un pasaj din epistola lui Pavel către romani care vorbeşte de "bărbaţi care comit acte indecente cu alţi bărbaţi".

"Drept urmare homosexualitatea este un păcat, dar aceata nu justifică orice formă de discrimnare. Dar Dumenzeu are dreptul de a judeca," explica cardinalul.

"Noi, aici pe Pământ, nu putem condamna, iar ca fiinţe umane avem aceleaşi drepturi."
Antena3.ro

x close