Carnetele de note ale preşedinţilor la expoziţie

01 Apr 2007   •   17:26
Carnetele de note ale preşedinţilor la expoziţie
Expoziţia ?School House to White House?, care s-a deschis la Washington şi se va încheia pe 1 ianuarie 2008, dezvăluie rezultatele anilor şcolari ale câtorva dintre prestigioşii elevi deveniţi preşedinţi, precum Franklin D. Roosevelt, J.F. Kennedy, Gerald Ford şi George W. Bush. Pentru prima dată, publicul poate examina aproximativ 150 de carnete de note, redactări şi fotografii de clasă ale preşedinţilor americani ai secolului al 20-lea. La cursurile pregătitoare, George W. Bush avea numai calificative A (excelent) şi B (foarte bine) la toate materiile.

La 12 ani, în 1925, Richard Nixon scria într-o compunere că doreşte să intre în politică ?pentru a face bine oamenilor?. La 13 ani, John Fitzgerald Kennedy, scria o compunere în limba franceză despre François I, ?un bărbat cu un talent extraordinar?. Ajuns la Harvard, viitorul preşedinte nu a mai fost la fel de strălucitor: la istorie şi limba franceză a obţinut doar calificative ?C? (mediu). În expoziţie sunt prezentate şi fotografii ale lui Bill Clinton suflând mândru în saxofon, pe când era la colegiu. În alte fotografii, Ronald Reagan, un foarte bun înotător, pozează pe marginea piscinei, în timp ce Jimmy Carter apare ca membru al echipei de baschet a şcolii pe care a frecventat-o.

Publicul mai poate vedea vioara la care cânta Richard Nixon, pe când avea 12 ani. ?Dincolo de diferenţele dintre ei, aceşti oameni împărtăşeau aceleaşi calităţi, ambiţie, perseverenţă, compasiune şi caracter?, a declarat Timothy Walch, directorul uneia dintre cele 12 biblioteci care au participat la realizarea acestei expoziţii.

Antena 3

x close