Caz misterios. Mii de animale de casă au fost găsite tăiate pe jumătate

05 Oct 2008   •   15:11
Caz misterios. Mii de animale de casă au fost găsite tăiate pe jumătate
Mii de animale de casă, marea majoritate pisici, au fost găsite tăiate în două cu o precizie chirurgicală în America de Nord şi Europa. Animalele sunt de obicei găsite în zone locuite, de multe ori chiar în apropierea locuinţelor proprietarilor. Modul în care sunt ucise este încă un mister. În zonele unde sunt descoperite cadavrele nu se găsesc urme de violenţă, iar jumătăţile sunt complet eviscerate şi golite de sânge.
De asemenea necunoscut este şi scopul acestor mutilări. Numărul mare al cazurilor au determinat deschiderea unei anchete pe site-ul earthfiles.com, preluată de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei. Coordonatorul anchetei, Linda Moulton Hove, a realizat un scurt istoric a perioadelor cele mai semnificative.
Corpus Christi, Texas. Poliţia a fost sesizată numai în perioada 1991 ? 1993 pentru a ancheta zeci de cazuri de pisici mutilate în cartierul Plano. Deşi au fost anchetate activităţile mai multor culturi sataniste, autorităţile nu au descoperit nici o dovadă care să demonstreze implicarea lor în aceste cazuri. Poliţistul Mike Box spune că, pe lângă acestea, peste 80 de feline de casă purtând coliere de identificare au dispărut, fără a mai fi găsite niciodată.
Lacul Reindeer, provincia Saskatchewan, Canada. În 2006, trei câini de atelaj au fost descoperiţi eventraţi pe o insulă de pe lac, iar alţi patru au fost daţi dispăruţi şi nu au mai fost găsiţi niciodată. Evenimentul se adaugă zecilor de pisici ucise în acelaşi mod în regiunea Spokane, statul Washington ? SUA. Una din bănuielile anchetatorilor a fost că animalele au fost ucise de coioţi, variantă exclusă după ce veterinarii au constatat că tăieturile erau ?foarte curate?. 2006 a fost un an în care au fost semnalate mai multe cazuri asemănătoare şi în statul american Florida.
Şi în Seattle, Washington, există mai multe dosare cu ?autor necunoscut?, care se referă la mutilări ale animalelor de casă. Zeci de cazuri au fost raportate dost în 2005. O frecvenţă mai mare a cazurilor de acest gen a fost semnalată în perioada 2002 ? 2003 în Bothell, Washington şi Salt Lake City, Utah. Apogeul s-a înregistrat în 2003 în Salt Lake City, unde în doar şase luni au fost găsite 12 pisici tăiate pe jumătate, golite de sânge şi maţe. În Bothell, animalele erau tăiate în trei bucăţi egale.
Nici Anglia nu a fost scutită de astfel de cazuri. În Londra, Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii la Animale a primit în 1999 zeci de reclamaţii ale oamenilor care se plângeau că au descoperit pe trotuarul din faţa case sau chiar în curţi pisici şi iepuri tăiaţi în două sau decapitaţi. Similar cu celelalte cazuri prezentate, nicăieri nu a fost descoperită nici o urmă de sânge.
Antena3.ro

x close