Cea mai înaltă adolescentă este din Brazilia: are 14 ani şi 2,06 metri

31 Aug 2010   •   20:48
Cea mai înaltă adolescentă este din Brazilia: are 14 ani şi 2,06 metri Foto: Observator

Cea mai înaltă adolescentă din lume este o braziliancă de 14 ani care măsoară doi metri şi şase centimetri. Provine dintr-o familie foarte săracă, dar speră că totul se va schimba, acum că este celebră. Visează chiar la o carieră de model.

Elisany Silva descoperă celebritatea şi a început să vadă înălţimea neobişnuită ca pe o oportunitate de a face carieră.

?Toţi cei care mă văd îmi spun că aş putea fi ori jucătoare de baschet, ori manechin. Iar eu aş prefera, mai degrabă, să fiu manechin? spune adolescenta.

Fata speră că modellingul o va salva din sărăcia lucie, în care trăieşte acum. Dar cel mai mult are nevoie de bani pentru a se trata. Înălţimea de peste doi metri este, cu siguranţă, consecinţa unei boli.

?Medicii bănuiau că am o tumoare la hipofiză şi m-au trimis să fac o tomografie cu laser, dar nu mi-am putut-o permite? povesteşte Elisany.

După ce cazul ei a apărut în presă, un spital s-a oferit să-i facă analizele gratuit. Cu toate că nu au consultat-o, mulţi doctori sunt deja convinşi că adolescenta suferă de gigantism. Şi au avertizat-o că va continua să crească. Asta nu ar face decât să-i aducă şi mai multe necazuri. Brazilianca are constat dureri de cap şi de muşchi. A trebuit să se lase de şcoală pentru că e prea înaltă ca să mai urce în autobuz. Ba chiar şi în casa ei sărăcăcioasă încape cu greu.

Observator

 

 

x close