x close

Chinezii au construit un turn cu o înălţime de 328 de metri, mai înalt ca Turnul Eiffel

de N.B.    |    11 Oct 2011   •   23:31
Chinezii au construit un turn cu o înălţime de 328 de metri, mai înalt ca Turnul Eiffel Foto: shanghaiist.com

Chinezii nu încetează să uimească lumea. Acum şi-au dotat un sat cu cel mai opulent turn din lume. Are forma unui trofeu de fotbal, 74 de etaje şi 328 de metri înălţime. E pe măsura faimei satului, considerat cel mai bogat din întreaga Chină.

Locuitorii din Huaxi au de ce să fie mulţumiţi de viaţă, au de toate la ei în sat. Case frumoase şi perfect aliniate, maşini personale, un bou din aur pentru noroc, oţel şi textile cât cuprinde, mulţumită industiei locale. Nu le lipsesc nici distracţiile şi spectacolele. Acum au un nou motiv de mândrie. Un turn mai înalt decât Turnul Eiffel.

Deşi seamănă mai degrabă cu o copie gigant al cupei mondiale la fotbal decât cu o clădire, turnul este chiar un hotel. Interiorul luxos are statui preţioase, un restaurant cu 1.500 de locuri, grădini fabuloase şi piscine în vârful turnului. Încape aici o bună parte din populaţia satului, dar administraţia nu are emoţii că va rămâne neocupat.

În fiecare an vin în localitate două milioane de turişti. Vor să vadă cu ochii lor miracolul chinez, unde sub steagul roşu al partidului comunist, toţi locuitorii sunt proprietari de acţiuni la diferite afaceri din sat. Un amestec pragmatic de comunism şi capitalism, care dă roade.

Hotelul-turn a costat 470 de milioane de dolari. O parte din bani a fost donată chiar de localnici. Acum, clădirea sporeşte valoarea proprietăţilor locale, evaluată la şase miliarde de dolari.


Parteneri
Parteneri
sati