x close

Chinezii au inventat o aplicație care te atenționează atunci când te apropii de o persoană cu multe datorii! Cum funcționează

08 Apr 2019   •   16:42
Chinezii au inventat o aplicație care te atenționează atunci când te apropii de o persoană cu multe datorii! Cum funcționează  Pixabay

China controlează îndeaproape fiecare mișcare făcută de membrii societății, iar acum a fost inventată o aplicație prin care cetățenii pot vedea prin platforma de mesagerie WeChat când cineva cu datorii mari la bancă se află la 500 de metri sau mai puțin de ei. Aplicația se bazeză pe scorul de credit al persoanelor. 

Conform presei chineze, rostul aplicației este de a atenționa oamenii cu privire la cei datornici, care nu pot fi de încredere. Aplicația arată locația exactă a celui îndatorat, însă este neclar dacă dezvăluie sau nu un nume sau o poză. Creatorii aplicației au declarat că invenția va ajuta la crearea unui „mediu social credibil”.

Aceasta este o extensie a creditului social introdus de guvern, care dă note oamenilor în funcție de cum se comportă în public, educația dobândită și datoriile acumulate. Cei cu un scor scăzut au anumite interdcții, precum achiziționarea biletelor de tren sau avion.

Sursă: NY Post

Citeşte mai multe despre:

China
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati