18 Ian, 15:45
Rezultatul? Un ou aproape perfect, mai puţin efectul dezastruos pe care-l are asupra sănătăţii oamenilor. Oul poate fi prăjit fără probleme, doar numeroasele bule de aer îl pot da de gol. Ba chiar gustul unui ou fal este, se pare, mai bun decât al unuia real, datorită aromelor artificiale. De ce falsifică chinezii, mai nou, şi ouăle? Pentru bani, bineînţeles. Fabricarea unuia fals costă 0,50.55 Yuan/kg, în timp ce adevăratul produs costă la piaţă 5.6 Yuan/kg.
IATĂ CUM DECURGE PROCESUL
Pasul 1
Adunarea materialelor brute ? sunt folosite şapte tipuri diferite de materiale chimice. Ouăle false sunt ?preparate? din carbonat de calciu, gelatină, amidon, răşină, piatră acră (combinaţie de aluminiu şi potasiu) şi alte produse chimice.


Pasul 2
Producţia propriu-zisă. Două treimi din oul brut sunt aşezate în mulaj, se adaugă clorat de calciu şi coloranţi artificiali.

Pasul 3
Este turnată în mulaj substanţa care substituie coaja oului (o treime). După o oră oul se usucă după ce este spălat cu apă.

Pasul 4
Aţa de cusut este trecută prin ou care este apoi înmuiat în parafină şi carbonat de calciu până când oul se usucă, iar apoi este din nou scufundat în apă.
Coaja oului se întăreşte după ce este înmuiată în parafină. Oul e lăsat să se usuce complet.

Et voila! Oul fals este gata.

În China s-au înregistrat 15.000 de cazuri de intoxicaţii alimentare în 2001, care s-au dublat apoi în următorii ani. Au murit 262 de persoane.
În septembrie 2008 aproape 53.000 de copii chinezi s-au îmbolnăvit din cauza laptelui contaminat, patru dintre ei au decedat.




Antena3.ro