Chupacabra, legendarul câine vampir, prins în Texas

02 Sep 2007   •   10:50
Chupacabra, legendarul câine vampir, prins în Texas
În statul american Texas îşi face veacul un animal monstruos denumit ?Chupacabra?, un fel de câine vampir aproape legendar, despre care se crede că suge sângele caprelor şi găinilor, scrie revista germană Der Spiegel. Legendarul animal este pentru oamenii din America Centrală şi de Sud ceea ce este Nessie pentru scoţieni, Big Foot pentru nord-americani sau Yeti pentru cei din Hilmalaya şi umple paginile ziarelor în timpul pauzei jurnalistice de vară. Chupacabra, descris până acum cu nişte trăsături amintind de extratereştrii din filmele kitsch de SF, era un adevărat coşmar, care făcea copiii să tremure de frică.

Timp de patru zile la rând, locuitorii dintr-o fâşie aflată la 140 de kilometri depărtare de San Antonio au descoperit trei animale misterioase, călcate de maşină şi care nu corespund niciunui clasament ştiinţific. Dat fiind că în ultima vreme, Phylis Canion, o femeie din zonă, a descoperit la ferma ei 26 de păsări moarte care, în afară de faptul că fuseseră golite de sânge, nu păreau să fie atinse în vreun fel, ea a bănuit că animalul care a produs acest masacru trebuie să fi fost temutul Chupacabra.

În iulie, femeia a găsit cadavrul unuia din temutele animale şi, ca o pasionată vânătoare ce era, l-a fotografiat, l-a preparat şi, la sfârşit, i-a desprins capul de trup şi l-a pus într-o ladă frigorifică în scopul de a-l da pentru analiza ADN-ului şi a-l agăţa apoi ca trofeu de perete, lângă capul de zebră din camera ei. Creatura descoperită de Phylis seamănă cu un câine fără păr, cu nişte dinţi puternici de vampir ieşindu-i din gură. ?Nu este nici măcar un coiot enorm, monstruos?, spune Phylis, care a văzut ?multe lucruri urâte la viaţa ei? dar încă ?nimic asemănător?.

Phylis are şi o teorie în legătură cu ciudatul animal, despre care ea crede că ar putea fi o încrucişare din ?trei sau patru rase?, şi ?ar putea avea ceva dintr-un lup? în el. Este posibil ca acest Chupacabra găsit de femeie să fie o mutaţie genetică sau o încrucişare care a dezvoltat un apetit special pentru sânge în loc de tradiţionala pradă. În orice caz, animalul descoperit de Phylis avea o greutate apreciabilă, de 20 de kilograme.

Rompres
Parteneri
x close