Cleric iranian: Femeile necuviincioase, răspunzătoare de producerea cutremurelor

20 Apr 2010   •   09:17
Cleric iranian: Femeile necuviincioase, răspunzătoare de producerea cutremurelor
femeie iran

Un cleric iranian de top susţine că femeile care poartă haine indecente şi se poartă promiscuu sunt de vină pentru cutremure. Iran este unul din cele mai afectate state de cutremure, iar explicaţia neobişnuită a clericului pentru producerea acestora urmează unei predicţii a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad că un cutremur va lovi cu siguranţă Teheranul şi că mulţi din cei 12 milioane de locuitori ar trebui mutaţi.
"Multe femei nu se îmbracă modest şi îi duc pe tineri pe căi greşite, corup castitatea lor şi răspândesc adulterul în societate, ceea ce drept consecinţă provoacă cutremure," arăta Hojatoleslam Kazem Sedighi. Acesta liderul de rugăciune pentru vineri din Teheran.
Femeilor din republica islamică li se cere prin lege să se acopere din cap până în picioare, dar multe, în special tinerele, ignoră unele din strictele coduri şi poartă faine mai strâmte sau eşarfe ce lasă părul la vedere.
"Ce putem face pentru a evita să fim îngropaţi sub ruine?" întreba Sedighi. "Nu există altă soluţie pentru a ne refugia decât religia şi să adoptăm codul moral al islamului."
Seismologii au avertizat în ultimele două decenii că este foarte probabil ca Teheran să fie lovit de un cutremur catastrofal.
"O autoritate divină mi-a spus să transmit oamenilor să se căiască . De ce? Deoarece ne ameninţă calamităţile," arăta Sedighi .

Antena3.ro

Parteneri
x close