Coşmarul unei femei din China: A încarcerată timp de trei ani într-o morgă dezafectată pentru că a criticat sistemul penitenciar chinez

de A.M.P    |    25 Ian 2013   •   18:19
Coşmarul unei femei din China: A încarcerată timp de trei ani într-o morgă dezafectată pentru că a criticat sistemul penitenciar chinez Foto: environmentalgraffiti.com
O femeie din China a fost încarcerată de autorităţi timp de trei ani într-o morgă dezafectată, informează presa oficială de la Beijing, citată de BBC News online.
   
Chen Qingxia a fost condamnată după ce criticase modul în care soţul ei fusese deţinut într-un lagăr de muncă forţată. Ea a petrecut 18 luni în detenţie într-un centru de reeducare, dar apoi a fost mutată într-o morgă dezafectată.
   
Femeia a fost deţinută în provincia Heilongjiang, iar starea sa de sănătate este precară.
   
Conform presei chineze, cazul ei urmează să fie reanalizat curând şi ar putea fi deţinută în condiţii mai bune.
   
Calvarul femeii a început în 2003, când soţul ei a fost arestat pentru că a încălcat măsurile de caratină impuse pe fondul epidemiei de pneumonie atipică, scrie ziarul oficial Global Times.
   
După eliberarea soţului, femeia a denunţat modul în care acesta fusese tratat în detenţie. Dar, pentru îndrăzneala de a contesta sistemul penitenciar chinez, femeia a fost şi ea condamnată la închisoare.
   
Parteneri
x close