Creatura misterioasă filmată în China. Imaginile au fost date publicității chiar de autorități. Ce au dezvăluit testele ADN

09 Ian 2017   •   20:36
Creatura misterioasă filmată în China. Imaginile au fost date publicității chiar de autorități. Ce au dezvăluit testele ADN captura video

O creatură misterioasă a fost filmată în China chiar în Ajunul Crăciunului. Cunoscută sub denumirea de Căprioara Roșie de la Lacul Ebi această specie nu număra mai mult de 110 exemplare. Toate trăiesc pe o rază de 310 kilometri pătrați.

Exemplarul din imagini a fost surpins de camere montate special de oameni de știință chinezi la granița Chinei cu Kazahstanul. Aceștia i-au filmat și urmele lăsate în zăpadă.

Studiată încă din 2000, puțin se știe despre această nouă specie, pe care unii o numesc hibrid de căprioară și cal. În 2004, cercetătorii au capturat un exemplar, testele ADN scoțând la iveală că cea mai apropiată rudă a animalului este o specie numită Gansu Wapiti, care trăiește în apropiere.

Greu de studiat și observat, majoritatea datelor cunoscute până în prezent despre animal a fost colectată din fecale și păr.

Parteneri
x close