Criza financiară, pedeapsa lui Dumnezeu pentru sancţiunile impuse în Zimbabwe

30 Oct 2008   •   18:15
Criza financiară, pedeapsa lui Dumnezeu pentru sancţiunile impuse în Zimbabwe

Leo, nepotul dictatorului din Zimbabwe, Robert Mugabe, susţine că ţara sa nu este afectată de criza financiară deoarece Dumnezeu a pedepsit lumea, mai precis Statele Unite. Pedeapsa divină intervine în urma sancţiunilor impuse statului său de către americani, spune Leo Mugabe, într-un interviu acordat LA Times. ?Lumea se prăbuşeşte dar ţara noastră merge înainte. Nu vă surprinde acest lucru??, a declarat nepotul preşedintelui din Zimbabwe.
?Legătura dintre ceea ce se întâmplă pe Wall Street şi micul stat Zimbabwe este evidentă: reprezintă intervenţia divinităţii, cu siguranţă?, apreciază Leo Mugabe. Acesta a subliniat faptul că dezastrul financiar din vest este incomparabil mai mare în comparaţie cu cel al ţării sale. Astfel, Zimbabwe are o inflaţie record de 231 milioane la sută, însă problemele băncilor americane se numără în şi mai multe zerouri.
?Dumnezeu a răspuns faţă de sancţiunile ilegale impuse, însă lumea va fi pedepsită în continuare. Cred că vor exista mai multe inundaţii, cicloane, incendii şi probleme economice, doar dacă îngenunchem şi îl rugăm pe Dumnezeu să ne salveze?, a mai spus Leo Mugabe.
Leo Mugabe, în vârstă de 51 de ani, este fiul Sabinei, sora preşedintelui Mugabe, şi este descris ca nepotul favorit al dictatorului. Leo conduce o companie denumită Integrated Contracting Engineers, care a câştigat multe proiecte guvernamentale vizând infrastructura ţării. Nepotul preşedintelui din Zimbabwe consideră totuşi că ţara sa este binecuvântată, în ciuda uriaşei rate a inflaţiei la care a ajuns după anii de dictatură.
Numele lui Leo Mugabe a fost adăugat, la începutul anului, pe lista de persoane care ar putea primi sancţiuni din partea Statelor Unite. De asemenea, Leo Mugabe este pe cale de a primi sancţiuni şi din partea Uniunii Europene, deoarece este directorul Zimbabwe Defense Industries, companie care comercializează armament.
Fotografie: BBC
Antena3.ro

x close