Culisele celei mai bizare activităţi. Rapoarte oficiale despre OZN-uri şi extratereştri, făcute publice de britanici

de D.D.    |    12 Iul 2012   •   08:18
Culisele celei mai bizare activităţi. Rapoarte oficiale despre OZN-uri şi extratereştri, făcute publice de britanici Foto: googledocumentaries.com
Autorităţile britanice au publicat joi o serie de arhive ce cuprind rapoarte şi anchete guvernamentale despre semnalarea unor Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN-uri). Potrivit documentelor citate de AFP, unul dintre obiectele neidentificate a fost făcut deasupra stadionului echipei de fotbal Chelsea.

Documentele făcute publice de Arhivele Naţionale britanice includ "un raport lung către biroul fostului premier, Tony Blair, privind politica în materie de OZN-uri". Raportul este însoţit de o descriere a postului de agent al biroului pentru OZN, calificat drept "munca cea mai stranie din Whitehall".

Activitatea zilnică a acestui birou era de a întocmi rapoarte despre poziţia Ministerului Apărării în ceea ce priveşte OZN-urile, de a demara anchete despre OZN-uri, de a se ocupa de cererile venite din partea Freedom of Information (organism însărcinat cu asigurarea libertăţii de acces la documente administrative), dar şi de a gestiona activitatea experţilor în OZN-uri.

Cele mai ciudate anchete au fost conduse după semnalarea unui OZN, de către un poliţist, în apropierea clubului de fotbal Chelsea, şi după vizita a trei "oameni în negru" făcută unei persoane care a declarat că a văzut un OZN în Lincolnshire.

Un proprietar de hotel din Ţara Galilor a susţinut că dintr-un OZN, care aterizase, "doi humanoizi fără feţe şi cu siluetă impozantă au ieşit şi au început să facă nişte măsurători".

În aceste dosare au fost incluse şi detaliile unui raport din 1995, întocmit de un agent al serviciilor de informaţii în ceea ce priveşte OZN-urile al Ministerului Apărării. În raport se specula asupra motivului vizitei pe Pământ a extratereştrilor. Agentul considera că această vizită avea ca motiv probabil o misiune de recunoaştere militară, de dezvoltare ştiinţifică sau turism.

Într-un raport pregătit pentru Ministerul Apărării în 1979, un agent de informaţii din acest domeniu remarca faptul că niciun sistem de radio nu a interceptat vreodată o transmisie de origine extraterestră.

Publicarea acestor documente a venit după cererea înaintată de David Clark, un conferenţiar al Universităţii Sheffield Hallam şi autorul unei cărţi despre arhivele privind OZN-urile.

"Aceste dosare ne permit să vedem culisele a ceea ce reprezintă cele mai ciudate activităţi de la Whitehall", (denumire generică pentru funcţionarii britanici), a declarat Clarke.

 

x close