Cum arată bebelușul născut de această tânără. Autoritățile din SUA au intrat in alertă maximă când l-au văzut și fac controale în toată țara

14 Apr 2018   •   10:39
Cum arată bebelușul născut de această tânără. Autoritățile din SUA au intrat in alertă maximă când l-au văzut și fac controale în toată țara Galerie foto (1) printscreen FoxNews

Autoritățile au anunțat că pe teritorul Statelor Unite s-a născut primul bebeluș cu defecte de naștere provocate de virusul Zika. Mama este o tânără din Honduras care a declarat că medicii nu au diagnosticat-o corespunzător.

Femeia, al cărei nume nu a fost dat publicității, a călătorit din Honduras în New Jersey pentru a anște, după ce a prezentat semnele infectării cu virusul Zika, inclusiv febră și iriații. Copilul a venit pe lume la Centru Medical Universitar Hackensack.

”I-am spus ginecologului meu că am avut un episod alergic”, a declarat tânăra pentru Fox News.

Însă pentru că nu a prezentat și alte simptome specifice virusului, ca inflamații ale achilor, doctorii din Honduras i-au spus femeii de 31 de ani că nu are de ce să se teamă.

”Mi-a spus: Stai liniștită, totul va fi bine. Nu cred că vei fi afectată. Apoi am făcut o ecografie și totul arăta în regulă”, a mărturisit tânăra.

Îmsă bunica proaspetei mame, bicrobiologist de profesie, a trimis o mostră de sânge la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA, care a descoperit că era infectată. După ce a aflat rezultatul, femeia a mers în New Jersey pentru a naște.

Fetița s-a născut miercuri, printr-o cezariană efectuată la 35 de săptămâni, și are creierul redus în dimensiuni, simptom al microcefaliei. Copila mai suferă și de alte defecte de naștere, ca probleme intestinale sau de vedere, scrie Washington Post.

Autoritățile din SUA sunt în alertă maximă și au depistat 341 de femei din SUA care sunt însărcinate și depistate pozitiv cu Zika. Viitoarele mame sunt ținute sub atentă observație.

Parteneri
x close