Curiozităţi despre moarte. S-a aflat cu cât timp înainte începem să ne simţim sfârşitul

de D.G.    |    31 Iul 2018   •   15:58
Curiozităţi despre moarte. S-a aflat cu cât timp înainte începem să ne simţim sfârşitul foto: Pixabay.com

O jurnalistă americană a strâns mărturiile a sute de persoane care au lucrat cu bolnavi în stare terminală, dar şi de la cei aflaţi pe patul de moarte, făcând descoperiri uluitoare despre „viaţa de apoi”.

Patricia Pearson, autoarea cărţii „Opening Heaven's Door: Investigating Stories of Life, Death, and What Comes After” (n.r. – „Deschizând uşa Raiului: Investigaţii pe teme de viaţă, moarte şi viaţa de apoi”) a devenit fascinată de fenomenul trecerii în nefiinţă după ce şi-a pierdut, la o diferenţă de doar nouă săptămâni, tatăl şi sora.

Autoarea a descoperit că, în mod ciudat, muribunzii par a şti exact care este următoarea lor destinaţie şi când vor ajunge acolo. Curiozităţi despre moarte: primul semn apare înainte cu 72 de ore.

Muribunzii încep să vorbească în metafore despre călătoria spre lumină înainte cu 72 de ore de trecerea în nefiinţă. „Când sora mea era pe moarte din cauza cancerului la sân, a spus, parcă frustrată: «nu ştiu cum să plec», apoi a pomenit că ar avea nevoie să fie ajutată la zbor”, a povestit Patricia.

Jurnalista a stat de vorbă şi cu o asistentă care a întâlnit zeci de persoane pe patul de moarte. Aceasta i-a relatat alte cazuri de pacienţi care o rugau să-i ajute să plece spre o destinaţie. „A înţeles soţia mea tot ce trebuie în legătură cu paşaportul şi biletul de călătorie?”, a întrebat-o pe asistenta Maggie Callnan un bărbat chinuit de cancer pancreatic, cu puţin timp înainte să moară.

După ce a întâlnit sute astfel de cazuri, Callnan crede că această viziune a morţii ca o călătorie nu este întâmplătoare. Majoritatea pacienţilor care erau conştienţi cu o oră înainte de moarte au declarat că s-au întâlnit cu apropiaţii lor decedaţi, fie că luaseră sau nu medicamente.

„Când am intervievat-o pe Audrey Scott, o femeie în vârstă de 84 de ani care se stingea din cauza cancerului, femeia mi-a spus că a fost vizitată de fiul său adoptiv, Frankie, care murise în urmă cu ani buni”, îşi aminteşte jurnalista.

 

x close