Dâmboviţa. Un şofer băut a lovit cu maşina un pieton, apoi l-a dus la locuinţa sa

de Antena3.ro    |    19 Feb 2011   •   12:44
Dâmboviţa. Un şofer băut a lovit cu maşina un pieton, apoi l-a dus la locuinţa sa Foto: INTACT Images

Un şofer în stare de ebrietate din oraşul dâmboviţean Găeşti, în vârstă de 33 de ani, a lovit cu maşina un pieton care împingea o roabă pe marginea şoselei, iar apoi l-a dus la locuinţa sa, susţinând că victima ar fi refuzat să fie transportată la spital, informează Mediafax.
   
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, incidentul avut loc în centrul oraşului Găeşti, la câţiva metri distanţă de casa victimei, incidentul fiind anunţat Poliţiei de către un vecin care a văzut întreaga scenă.

 

   
După accident, şoferul susţine că i-a propus rănitului să-l transporte la spital, dar, pentru că acesta ar fi refuzat, l-a dus la el acasă.
   
"El, personal, mi-a interzis să îl aduc la spital. A spus să nu îl duc la spital că nu se dă jos din maşină. Şi când am venit cu el la spital a zis că se aruncă din maşină. Eu l-am dus acasă. Mi-a apărut în faţă brusc şi nu am mai putut să îl evit. Aveam cam 35 de kilometri la oră. Dacă aveam viteză mare nu mai scăpa, vă daţi seama. Am şi băut, recunosc. Am băut două beri. Îmi dau seama că am greşit că nu l-am adus în prima fază la spital. Mă gândesc la el că i-am pus viaţa în pericol. Dacă aş da timpul înapoi nu aş mai fi băut berile alea două", a declarat şoferul în cauză.
   
Pe de altă parte, victima spune că declaraţia şoferului că el ar fi refuzat spitalizarea este "o minciună".
   
"M-a lovit la frunte, la nas, la picior. Mă doare rău. Mergeam pe margine. Nu e adevărat că am vrut să mă arunc din maşină. Sunt numai prostii. Minte şoferul. Nu mai ştiu unde m-a dus după ce m-a lovit pentru că nu îmi mai aduc aminte. Aici, la spital, trebuia să mă aducă. Mi-a pus viaţa în pericol. Nu am refuzat spitalizarea, este o minciună", a declarat victima.
   
Ulterior, poliţiştii i-au dus pe amândoi la spitalul din Găeşti, victima pentru investigaţii medicale, iar şoferul pentru recoltare de probe biologice, după ce aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 0,51 miligrame alcool pur în aerul expirat.
   
Poliţiştii dâmboviţeni au întocmit dosar penal pe numele conducătorului auto pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
   
Ancheta continuă cu şoferul în stare de libertate, în timp ce rănitul a fost transportat pentru investigaţii suplimentare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din  Târgovişte, fiind în stare stabilă, în afara oricărui pericol.
   

x close