x close

Descoperire incredibilă în peretele unei clădiri a Universității Cambridge. Are 300 de ani și o adevărată poveste în spate

de A.M.P    |    23 Aug 2016   •   13:02
Descoperire incredibilă în peretele unei clădiri a Universității Cambridge. Are 300 de ani și o adevărată poveste în spate 482 Foto: pixabay.com

Descoperire incredibilă în pereții unei clădiri a Universității Cambridge, în timpul unor lucrări de mentenanță.

Un pantof vechi de 300 de ani a fost găsit în peretele unei clădiri aparținând universității, iar arheologii cred acum că a fost zidit în perete pentru a alunga spiritele rele, scrie Fox News.

Foto: Cambridge Archaeological Unit

Personalul de întreținere a găsit pantoful din piele bărbătesc la începutul lunii august, în timpul unor lucrări la instalația electrică. Pantoful a fost găsit între un coș de fum și o fereastră, a anunțat arheologul universității, Richard Newman.

Acesta crede că pantoful a fost amplasat acolo în timpul unor lucrări de renovare, care a avut loc între sfârșitul anilor 1600 și mijlocul anilor 1700.

"Având în vedere locația sa, este foarte probabil ca acesta să fi fost plasat acolo pentru a juca un rol protector", a spus Newman, care nu a exclus ca pantoful să-i fi aparținut chiar celui care a ridicat clădirea.

Practica de a ascunde pantofii în pereți este o tradiție care datează în Marea Britanie încă din anii 1300, potrivit Northampton Museums & Art Gallery, care păstrează o bază de date de aproape 2.000 de pantofi ascunși astfel.

Citeşte mai multe despre:

descoperire incredibila
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati